Over Gerda

Mijn naam is Gerda Oosthuizen,  ik ben geboren en opgegroeid in Wilp Achterhoek  en woon daar nog steeds. Daar heb ik ook mijn praktijk aan huis.

Ruim 32 jaar ben ik  werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg, waarvan de laatste 16 jaar in een algemeen streekziekenhuis.  Door mijn werk als röntgenlaborant  heb ik vele mensen mogen ontmoeten in allerlei fases in hun leven. Juist daardoor ben ik me heel bewust geworden van de wisselwerking tussen lichaam en geest en de invloeden vanuit je omgeving. Door mijn medische achtergrond en ervaring kan ik goed de verbinding leggen tussen de reguliere/westerse  - en de natuurgeneeskundige zorg.

Het druk zijn in je hoofd met allerlei dingen die ‘moeten’, kunnen er voor zorgen dat je vergeet stil te staan bij jezelf, waardoor allerlei klachten kunnen optreden. Ik heb dat zelf ook een aantal jaren geleden ervaren.

Mijn dagelijks leven bestond uit zorgen voor mijn gezin, ik had een leuke verantwoordelijke baan, hobby's, en ik volgde nog een studie. En geheel onverwacht kreeg ik te maken met een trieste familiegebeurtenis. Dat had een enorme impact op mij. Maar ik nam niet de tijd om stil te staan. Ik vond het moeilijk om eens nee te zeggen en wilde 'alle ballen in de lucht houden'.  Dit leverde nogal wat klachten op: altijd moe, vastzittende spieren en regelmatig hoofdpijn. Ondanks deze klachten ging ik maar door, nam niet de tijd om eens uit te rusten. Uiteindelijk functioneerde mijn schildklier niet goed meer en ik kreeg de oogziekte van Graves. Toen had ik geen andere keuze dan eens te gaan voelen wat alle gebeurtenissen met mij hadden gedaan.

Cliënten omschrijven mij als een nuchter open en eerlijk persoon. En dat klopt ook wel, ik ben er van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde, maar sta ook graag met mijn beide benen op de grond.

Inmiddels heb ik mijn baan in het ziekenhuis opgezegd en sinds 2017  wijd ik me volledig aan mijn eigen massagepraktijk. Een praktijk waar je als het ware de drukte en hectiek van het dagelijks leven ook letterlijk achter je laat , en de rust en de ruimte tegemoet rijdt  in het landelijke Wilp Achterhoek.

Bekijk hier mijn opleidingen en werkervaring.

Specialisatie massage bij kanker

Als massagetherapeut zorg ik ervoor dat je daadwerkelijk weer kunt voelen hoe het is in en met je lijf. Mensen komen bij mij voor ontspanning, ontstressen en bewustwording. Als je voor langere tijd te maken krijgt met een stressvolle situatie kan het moeilijk zijn om momenten van ontspanning te vinden. Dat kan zich uiten in allerlei klachten. Een massage kan voor verlichting en ondersteuning zorgen. Ik heb mij specifiek toegelegd op massage tijdens en na kanker omdat ik met eigen ogen gezien heb wat het positieve effect is van een massage in deze fase van iemands leven.

 

Spatadertherapeut

Als spatadertherapeut zorg ik er voor dat vervelende klachten zoals kramp, vermoeide benen, pijn, vocht vasthouden etc. zullen verminderen of geheel verdwijnen. De al aanwezige spataderen zullen niet groter worden en er zullen minder snel weer nieuwe spataders tot ontwikkeling komen. Wil je hier meer over weten dan kun je op mijn aparte website hier meer over lezen.