Over Gerda

Mijn naam is Gerda Oosthuizen,  ik ben geboren en opgegroeid in Wilp Achterhoek  en woon daar nog steeds. Daar heb ik ook mijn praktijk aan huis.

Ruim 32 jaar ben ik  werkzaam geweest in de reguliere gezondheidszorg, waarvan de laatste 16 jaar in een algemeen streekziekenhuis.  Door mijn werk als röntgenlaborant  heb ik vele mensen mogen ontmoeten in allerlei fases in hun leven. Juist daardoor ben ik me heel bewust geworden van de wisselwerking tussen lichaam en geest en de invloeden vanuit je omgeving. Door mijn medische achtergrond en ervaring kan ik goed de verbinding leggen tussen de reguliere/westerse  - en de natuurgeneeskundige zorg.

Het druk zijn in je hoofd met allerlei dingen die ‘moeten’ kunnen er voor zorgen dat je vergeet stil te staan bij jezelf, waardoor allerlei klachten kunnen optreden. Ik heb dat zelf ook een aantal jaren geleden ervaren:

Mijn dagelijks leven bestond uit zorgen voor mijn gezin, ik had een leuke verantwoordelijke baan, hobby's, en ik volgde nog een studie. En geheel onverwacht kreeg ik te maken met een trieste familiegebeurtenis. Dat had een enorme impact op mij. Maar ik nam niet de tijd om stil te staan. Ik vond het moeilijk om eens nee te zeggen en wilde 'alle ballen in de lucht houden'.  Dit leverde nogal wat klachten op: altijd moe, vastzittende spieren en regelmatig hoofdpijn. Ondanks deze klachten ging ik maar door, nam niet de tijd om eens uit te rusten.  Uiteindelijk functioneerde mijn schildklier niet goed meer en ik kreeg de oogziekte van Graves. Toen had ik geen andere keuze dan eens te gaan voelen wat alle gebeurtenissen met mij hadden gedaan.

Cliënten omschrijven mij als een nuchter open en eerlijk persoon. En dat klopt ook wel, ik ben er van overtuigd dat er meer is tussen hemel en aarde, maar sta ook graag met mijn beide benen op de grond.

Inmiddels heb ik mijn baan in het ziekenhuis opgezegd en sinds 2017  wijd ik me volledig aan mijn eigen massagepraktijk. Een praktijk waar je als het ware de drukte en hectiek van het dagelijks leven ook letterlijk achter je laat , en de rust en de ruimte tegemoet rijdt  in het landelijke Wilp Achterhoek.

Specialisatie

Spannings- en burn out klachten

Als massagetherapeut zorg ik ervoor dat je daadwerkelijk weer kunt voelen hoe het is in en met je lijf. Mensen komen bij mij voor ont-spanning , ont- stressing en bewustwording. De drukte van alledag, zorgt ervoor dat je alleen maar in je hoofd bent. Veel aan het denken en daardoor niet meer voelt, welk signaal jouw lijf aangeeft. Je loopt als het ware vast. Ik heb mij gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die veel spannings klachten ervaren. En daar een opleiding tot burn out coach voor gevolgd. Het steeds maar over je eigen grenzen heen gaan , geen nee kunnen of willen zeggen kan er voor zorgen dat je niet lekker in je vel zit.  Je ervaart allerlei klachten, en je vindt het lastig hoe hier mee om te gaan. Samen met jou doorloop ik een traject dat zorgt voor lichamelijke en geestelijke ont -  spanning.

 

Spatadertherapeut

Als spatadertherapeut zorg ik er voor dat vervelende klachten zoals kramp, vermoeide benen, pijn, vocht vasthouden etc. zullen verminderen of geheel verdwijnen. Daarbij gaat spatadertherapie uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam waar een ieder over beschikt. Daarnaast is jouw eigen inbreng ook heel belangrijk. Dat is waarom de spatadertherapie mij zo aanspreekt.

Voor meer informatie over spatadertherapie bekijk mijn website www.spatadertherapeut.nl

 

Schildklier

Als ervaringsdeskundige weet ik wat het is,  om met klachten veroorzaakt door een niet goed functionerende schildklier rond te lopen. Zeker als je zgn. schildklierhormoon waarden in het bloed binnen de referentiekaders vallen, maar je hebt wel degelijk nog klachten.

Daarom heb ik mijn afstudeeropdracht van de studie tot massagetherapeut hierop gericht. Ik zet mijn kennis en kunde in om te zorgen dat jij weer lekker in je vel zit. Het resultaat voor jou is verlichting van lichamelijke klachten en rust en ruimte in je hoofd en lijf.  Zodat jij je weer kunt richten op datgene wat voor jou belangrijk is.

 

Bekijk hier mijn opleidingen en werkervaring.

 

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op