• header massage bij kanker

Massage bij kanker

Als je getroffen wordt door de ziekte kanker staat je wereld op zijn kop. Het is een diagnose die als een mokerslag aankomt. Alles in je dagelijks leven is opeens heel onzeker. Ineens ben je een patiënt en kom je in een achtbaan terecht van allerlei medische onderzoeken en behandelingen. Bestralingen, radio, chemo of hormoontherapie. Misschien wel een operatie. Behandelingen waar je misschien wel eens van gehoord hebt of over gelezen. Maar nu gaat het ook echt jezelf aan.

Wil jij ook even rust en even op adem komen?

Ieder mens reageert op zijn eigen wijze op een heftige situatie. De een zal zich helemaal afsluiten, terwijl de ander juist heel emotioneel en verdrietig wordt en zijn of haar verhaal wil delen. Er is geen enkele manier die de juiste manier is. Helemaal niets is gek, goed of fout als het om ziekte, pijn, angst en vaak ook verlies gaat. Het gaat erom dat je doet wat voor jou goed voelt en wat bij jou past.

Vanzelfsprekend ligt de focus direct op het fysiek bestrijden van de ziekte bij kanker. Er is daardoor vaak maar weinig of geen tijd om stil te staan bij wat je overkomen is.  Alle behandelingen en fysieke aanrakingen worden gegeven vanuit medische noodzaak. Hoe je deze behandelingen ervaart, kan elke keer weer anders zijn. Misschien denk je ene keer: ‘ik sla me er goed door heen’ terwijl je op een ander moment juist heel emotioneel of ziek kan zijn. 

 

ontspanning door massage

Er is tijd en ruimte voor jou met alles wat er op dat moment is…

Massage kan kanker niet genezen. Maar het kan er wel voor zorgen dat je even een moment van rust ervaart en het kan je symptomen verlichten. Je lijf heeft veel te verduren (gehad) en kan tijdens actieve behandelingen of erna nog steeds aan staan. Dat merk je bijvoorbeeld doordat je slechter slaapt of doordat je overdag veel vermoeider bent. Massage zorgt voor ondersteuning in deze moeilijke periode en helpt bij herstel van je lijf. 

Vermindering van ziekteverschijnselen

Uit onderzoek is gebleken dat massage kan helpen bij het verminderen van ziekteverschijnselen zoals pijn, misselijk- of vermoeidheid, angst, slecht slapen, eenzaamheid, stress of depressie. Zowel tijdens een behandeling, maar zeker ook erna. Door de behandelingen is je lichaam vaak uit balans. Een massage kan je helpen het vertrouwen in je lijf weer te herstellen. Het evenwicht wordt weer hersteld. 

beeld massage bij kanker pagina

Een massageafspraak

Een massage door mij gegeven is altijd een massage vanuit aandacht, contact en respect. Bij mij mag jij er zijn met alles wat er nu is. Je hoeft even helemaal niets, alleen maar voelen en ervaren hoe het is om zonder een medisch doel aangeraakt te worden. Ontspanning en rust.

  1. Voorafgaand aan onze eerste afspraak stuur ik je via e-mail een uitgebreid intake/anamneseformulier toe. Dit formulier ontvang ik graag voor de afspraak door jou ingevuld terug . Op deze manier krijg ik inzicht in jouw huidige conditie, en stem daar de massage op af. Eventuele aanvullende vragen komen tijdens de eerste afspraak aan bod.
  2. Een eerste afspraak bestaat uit het samen doornemen van het intake/anamnese formulier en de massage. Dit duurt alles bij elkaar 90 minuten en kost € 90,-

Een vervolgafspraak bestaat uit een gesprek waarin we bespreken hoe het nu met je gaat. Eventuele veranderingen in jouw situatie komen aan bod, en we bespreken hoe je de eerste massage hebt ervaren. Zo kan ik hier rekening mee houden tijdens het vervolg. Een tweede afspraak duurt 60 minuten en kost € 65,-

Wil je een afspraak maken?

Heb je geen vragen en wil je meteen een afspraak voor massage bij kanker inplannen in mijn agenda?

 

Reserveer een plek

Vergoedingen en registraties

Bij veel zorgverzekeringen wordt massage bij kanker en alle andere massagevormen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeringen valt het onder alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeskunde. Alleen bij Zilveren Kruis, De Friesland en FBTO valt een massage onder massagetherapie. Ik ben registertherapeut en lid van de koepelvereniging RBCZ , beroepsvereniging VBAG, het Holos Netwerk en aangesloten bij het kwaliteits Netwerk Massage bij Kanker.

logo netwerk massage bij kanker