• header massage bij kanker

Massage bij kanker

Als je getroffen wordt door de ziekte kanker staat je wereld op zijn kop. Het is een diagnose die als een mokerslag aankomt. Alles in je dagelijks leven is opeens heel onzeker. Ineens ben je een patiënt en kom je in een achtbaan terecht van allerlei medische onderzoeken en behandelingen. Bestralingen, radio, chemo of hormoontherapie. Misschien wel een operatie. Behandelingen waar je misschien wel eens van gehoord hebt of over gelezen. Maar nu gaat het ook echt jezelf aan.

Wil jij ook even rust en even op adem komen?

Ieder mens reageert op zijn eigen wijze op een heftige situatie. De een zal zich helemaal afsluiten, terwijl de ander juist heel emotioneel en verdrietig wordt en zijn of haar verhaal wil delen. Er is geen enkele manier die de juiste manier is. Helemaal niets is gek, goed of fout als het om ziekte, pijn, angst en vaak ook verlies gaat. Het gaat erom dat je doet wat voor jou goed voelt en wat bij jou past.

Vanzelfsprekend ligt de focus direct op het fysiek bestrijden van de ziekte bij kanker. Er is daardoor vaak maar weinig of geen tijd om stil te staan bij wat je overkomen is.  Alle behandelingen en fysieke aanrakingen worden gegeven vanuit medische noodzaak. Hoe je deze behandelingen ervaart, kan elke keer weer anders zijn. Misschien denk je ene keer: ‘ik sla me er goed door heen’ terwijl je op een ander moment juist heel emotioneel of ziek kan zijn. 

 

ontspanning door massage

Er is tijd en ruimte voor jou met alles wat er op dat moment is…

Massage kan kanker niet genezen. Maar het kan er wel voor zorgen dat je even een moment van rust en ontspanning ervaart, en het kan je symptomen verlichten. Je lijf heeft veel te verduren (gehad) en kan tijdens actieve behandelingen of erna nog steeds aan staan. Dat merk je bijvoorbeeld doordat je slechter slaapt, veel eerder vermoeid bent. Of misschien heb jij juist nu last van je schouders of rug? Massage zorgt voor ondersteuning in deze moeilijke periode en helpt bij herstel van je lijf. 

Vermindering van ziekteverschijnselen

Uit onderzoek is gebleken dat massage kan helpen bij het verminderen van ziekteverschijnselen zoals pijn, misselijk- of vermoeidheid, angst, slecht slapen, eenzaamheid, stress of depressie. Zowel tijdens een behandeling, maar zeker ook erna. Door de behandelingen is je lichaam vaak uit balans. Een massage kan je helpen het vertrouwen in je lijf weer te herstellen. Het evenwicht wordt weer hersteld.

beeld massage bij kanker pagina

Een massageafspraak

Een massage door mij gegeven is altijd een massage vanuit oprechte aandacht, contact en respect. Bij mij mag jij er zijn met alles wat er nu is. Je hoeft even helemaal niets, alleen maar voelen en ervaren hoe het is om zonder een medisch doel aangeraakt te worden. Ontspanning en rust.

  1. Voorafgaand aan onze eerste afspraak stuur ik je via e-mail een intake/anamneseformulier toe. Deze kun je dan rustig op je gemak doorlezen,  invullen en terugsturen. Op deze manier krijg ik alvast inzicht in jouw behandelingen, welke klachten er nu zijn en jouw conditie.  Eventuele aanvullende vragen van jou of van mij kunnen we dan bespreken tijdens de eerste afspraak. Een eerste afspraak duurt ongeveer 90 minuten en kost € 75,-

Een vervolgafspraak bestaat uit een kort gesprek waarin we bespreken hoe het nu met je gaat en of er veranderingen zijn in jouw situatie. Zo kan ik hier rekening mee houden tijdens de massage.  Alle vervolgafspraken duren 60 minuten en kosten € 70,-

Wil je eerst even met mij kennismaken en een kort moment van rust ervaren? Dan kun je ook een KENNISMAKINGSMASSAGE reserveren. Ik stel je dan eerst een paar vragen m.b.t. je gezondheid en ga jou dan masseren. Dit consult duurt 30 minuten en kost €30-

Vergoedingen en registraties

Bij veel zorgverzekeringen wordt massage bij kanker en alle andere massagevormen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeringen valt het onder alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeskunde. Alleen bij Zilveren Kruis, De Friesland en FBTO valt een massage onder massagetherapie. Ik ben registertherapeut en lid van de koepelvereniging RBCZ , beroepsvereniging VBAG  en het Holos Netwerk . Specifiek voor de zorg rondom kanker ben ik aangesloten bij het kwaliteits netwerk massage bij kanker , en ben ik lid van het oncologiezorgnetwerk Twello/Voorst .

logo netwerk massage bij kanker