Massagetherapie

Druk , druk , druk  is dat ook 1 van de antwoorden die jij vaak geeft als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat?  Of ben jij zo iemand die uit gewoonte dan zegt: oh goed hoor, en snel weer verder gaat want er moet nog zoveel gebeuren.

Maar ondertussen heb je steeds vaker hoofdpijn, je slaapt niet meer zo lekker, en het lijkt wel of de spieren in je nek en schouders ook steeds meer ‘vast’ komen te zitten. Sterker nog je hele rug voelt heel gespannen aan.  Maar ach dat is altijd al een zwakke plek van jou.

Herkenbaar? Dan kan massagetherapie voor jou een ondersteuning zijn.

 

Wat is massagetherapie?

Misschien schrik je van het woord therapie.  Alsof er iets mis is met je en er een lang traject nodig is. Maar als je even niet lekker in je vel zit, kun je al baat hebben bij 3 of 5 sessies.

In een massagetherapie sessie krijg je de gelegenheid om even op adem te komen. Om even stil te staan bij jezelf en te voelen hoe het echt met je gaat. Waar komt die hoofdpijn of dat onrustige slapen toch vandaan? Waarom zitten je spieren toch steeds zo vast? Komt het door je houding of is het overbelasting? Of misschien zijn er  wel andere dingen die hier aan ten grondslag liggen , zoals opgekropte emoties, gevoelens of herinneringen, en waar jij je nu helemaal niet bewust van bent?

Gebeurtenissen die je hebt meegemaakt, of hoe je dagelijks leven er nu uitziet kan voor klachten zorgen. Sommige situaties kun je niet (meer) veranderen, maar je kunt er wel naar kijken hoe je hier nu mee omgaat. Door te voelen en luisteren naar je lichaam en voor je zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is zal er verandering optreden

 

Massagetherapie richt zich op het gehele lichaam

Massagetherapie is een holistische (‘holos’ betekent ‘heel’) therapievorm die zich richt op het lichaam, maar ook op emotionele, mentale en spirituele aspecten. Klachten worden gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf, om je bewust te worden van dingen die misschien aan je aandacht zijn ontsnapt. Door de aanraking van een massage is het makkelijker om contact te maken met dat wat er diep binnen in jou is. Tijdens en door een massage kun je niet al te lang nadenken over wat de oorzaak is, dus niet met het hoofd (be)denken. Maar alleen maar te voelen hoe het nu is. Door te voelen leer je de signalen (dat zijn de klachten van je lichaam) beter te verstaan.

 

Wat zijn de veranderingen?

Je lichamelijke klachten worden minder en lossen uiteindelijk op

Je gaat beter slapen en voelt je weer uitgerust

Je voelt rust in je hoofd en in je gehele lijf

Je krijgt het gevoel dat je zelf weer aan het roer staat

Je luistert beter naar jezelf en de signalen van je lichaam

Je ruimt oude pijn of oud trauma op

Je hoofdpijn verdwijnt

Je bent minder aan het piekeren

Je bent minder geïrriteerd

Je kan dingen beter loslaten.

 

Ik heb nu geen duidelijke klachten, is massagetherapie dan wel voor mij geschikt?

Jazeker, massagetherapie is bij uitstek geschikt om even stil te staan bij jezelf. Het geeft je de ruimte om gewoon even helemaal niets te moeten. Alleen maar waar te nemen . Zonder direct wat te willen veranderen, het is goed zoals het is. Massagetherapie geeft zelfkennis, inzicht en daardoor ook bewustwording.

 

Hoe ziet een massagetherapiesessie eruit?

Een eerste afspraak begint altijd met een uitgebreide intake en duurt altijd 90 minuten. Tijdens deze intake kunnen wij samen zicht krijgen op wat er nu voor jou speelt.  Hoe voel jij je nu vandaag, hoe ziet je dagelijkse leven eruit en wat is  je medische gezondheid. Ook kijken we samen naar wat er voor jou belangrijk is en hoe dit terugkomt in je dagelijks leven. Naar aanleiding van dit gesprek bepalen we samen welke behandeling hier passend op is.

De behandeling zelf bestaat uit bewustwordingsoefeningen en holistische massages . Verder op mijn website kun je meer informatie vinden over de verschillende massagevormen. Vaak integreer ik ook meerdere massagevormen in 1 sessie.

Na de behandeling volgt een nagesprek waarin je kunt verwoorden wat je hebt gevoeld. Hoe je de massage hebt ervaren en hoe we verder gaan met jouw behandeling.  Over het algemeen kun je er van uitgaan dat 3 tot 5 behandelingen al veel inzicht geven en al zorgen voor vermindering van jouw klachten.

 

 

Massagetherapie  is een volwaardige therapievorm en gaat samen met de meest gangbare medische behandelingen.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op