Massagetherapie

Druk, druk, druk. Is dat ook een van de antwoorden die jij vaak geeft als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat? Of gun je het jezelf niet om even stil te staan? Ben je ziek en gefocust op beter worden? Of wil je graag NOG beter voor jezelf zorgen? Misschien slaap je wel niet zo lekker, zitten alle spieren in je nek en schouders vast of sterker nog, je hele lichaam voelt gespannen aan. Als je erg ziek bent bijvoorbeeld, is het uiteraard niet zo gek dat je veel stress ervaart.

Is dit voor jou herkenbaar? Dan kan massagetherapie een uitkomst voor je zijn!

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm en gaat samen met de meest gangbare medische behandelingen. Misschien schrik je van het woord therapie. Alsof er een lang traject nodig is. Maar je kunt al baat hebben bij 3 of 5 sessies.

  • Nadat je een eerste sessie hebt gehad, stemmen we samen af of massagetherapie passend is bij jouw vraag en/of verwachtingen.
  • Tijdens een massagetherapie sessie krijg je de gelegenheid om even op adem te komen. Om even stil te staan bij jezelf en te voelen hoe het echt met je gaat. Waar komt dat onrustige slapen toch vandaan? Waarom zitten je spieren steeds zo vast? Komt het door je houding of is het overbelasting? Of misschien zijn er wel andere dingen die hier aan ten grondslag liggen, zoals opgekropte emoties, gevoelens of herinneringen. Gebeurtenissen die je hebt meegemaakt, of hoe je dagelijks leven er nu uitziet kan voor klachten zorgen. Sommige situaties kun je niet (meer) veranderen, maar je kunt er wel naar kijken hoe je hier nu mee omgaat. Door te voelen en luisteren naar je lichaam en voor je zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is zal er verandering optreden.

Massagetherapie richt zich op het gehele lichaam

Massagetherapie is een holistische (‘holos’ betekent ‘heel’) therapievorm die zich richt op het lichaam, maar ook op emotionele, mentale en spirituele aspecten. Klachten worden gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf, om je bewust te worden van dingen die misschien aan je aandacht zijn ontsnapt. Door de aanraking van een massage is het makkelijker om contact te maken met dat wat er diep binnen in jou is. Tijdens, en door een massage, hoef je alleen maar te voelen hoe het nu is. Hierdoor leer je je lichaam beter te verstaan.

intake foto

Hoe ziet een massagetherapiesessie eruit?

  1. Een eerste afspraak begint altijd met een gesprek. Tijdens dit gesprek krijgen we samen zicht op wat er nu voor jou speelt. De vragen die ik je stel zijn bijvoorbeeld: Hoe voel jij je nu vandaag, hoe ziet je dagelijkse leven eruit, waar loop je nu tegenaan of wat heb je nodig om je beter te voelen?
  2. Na de massage volgt een nagesprek waarin je kunt verwoorden wat je hebt gevoeld.

Een eerste afspraak bestaat uit een intake en een massage en duurt 75 á 90 minuten en kost € 75,-.

Een vervolgafspraak bestaat uit een kort voorgesprek/update hoe het met je gaat en een massage. Een vervolgafspraak duurt  50 á 60 minuten,en kost € 70,-.

 

Vergoedingen en registraties

Bij veel zorgverzekeringen wordt massage bij kanker en alle andere massagevormen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeringen valt het onder alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeskunde. Alleen bij Zilveren Kruis, De Friesland en FBTO valt een massage onder massagetherapie. Ik ben registertherapeut en lid van de koepelvereniging RBCZ , beroepsvereniging VBAG, het Holos netwerk en aangesloten bij het netwerk Massage bij Kanker.