• Massagetherapie

Massagetherapie

 

Massagetherapie is een andere manier van kijken naar, en omgaan met klachten. Als er iets uit balans is in je leven, dan uit zich dat vaak in allerlei signalen(klachten). Deze klachten zorgen ervoor dat je je niet gezond voelt. Wanneer je deze signalen niet herkent en steeds maar doorgaat, zullen de klachten alleen maar toenemen. Door massagetherapie wordt je uitgenodigd om eens te voelen, in plaats van het (be)denken wat jouw lijf je wil vertellen. Op deze manier leer je de signalen te herkennen en te begrijpen. Immers je lijf weet, wat je hoofd soms vergeet.

 

Echte aandacht, zuivere aanraking en innerlijke rust

Mensen komen bij mij voor ont - spanning of ont - stressing.  Vaak in moeilijke tijden, tijden van verandering, bij terugkerende klachten of als ze merken dat er ‘íets’ vastzit. Het ‘lichaam kan dan gespannen en gesloten voelen. Aandachtige, zuivere aanraking helpt het lichaam te verzachten en "openen". Datgene wat vastzit kan dan weer los komen.  Je kunt dan weer voelen wie je bent en hoe het met je is. Dat is het startpunt van verandering: "VOELEN HOE HET IS". Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Het bewust opzoeken, onderzoeken en laten zijn van (moeilijke) gevoelens heft stagnatie in jou op en geeft ruimte en beweging.  En dat voelt als INNERLIJKE RUST.

 

Wat doet het? Lost het iets op?

Pas als je je van iets bewust bent kan je iets aanvaarden zoals het is. Bij moeilijke of pijnlijke dingen of herinneringen  is daar vaak - onbewust - weerstand tegen. Aanvaarding van hoe het is geeft ruimte omdat de weerstand wegvalt. Dan kan er werkelijk verandering komen.

Het doel van massagetherapie is dus niet in de eerste plaats iets op te lossen.

De fysiotherapeut lost een klacht aan een spier of gewricht op. Maar als je niet iets in je jezelf of je leven veranderd komt de klacht vaak gewoon weer terug.We kunnen dingen die ons in de weg zitten niet zomaar weghalen of wegdoen. We kunnen ons verzetten maar dat verandert vaak niets. Het verzet ertegen roept vaak alleen maar meer weerstand op. En weerstand zet ons juist extra vast. We kunnen wel onderzoeken en kijken en voelen wat er speelt: Bewustwording! En het mooie is: dan komt er vanzelf ruimte voor verandering…

 

Wat zijn de veranderingen?

Je lichamelijke klachten worden minder en lossen uiteindelijk op

Je gaat beter slapen en voelt je weer uitgerust

Je leert spanning en ontspanning onderscheiden en voelen

Je krijgt het gevoel dat je zelf weer aan het roer staat

Je luistert beter naar jezelf en de signalen van je lichaam

Je voelt je gezien en gehoord

Je ruimt oude pijn of oud trauma op

Je komt in contact met vastzittend verdriet of rouw

Je hoofdpijn verdwijnt

Je bent minder aan het piekeren

Je bent minder geïrriteerd

Je kan dingen beter loslaten.

 

Ik heb nu geen duidelijke klachten, is massagetherapie dan wel voor mij geschikt?

Jazeker, massagetherapie is bij uitstek geschikt om even stil te staan bij jezelf. Het geeft je de ruimte om gewoon even helemaal niets te moeten. Alleen maar waar te nemen . Zonder wat te willen veranderen, het is goed zoals het is. Massagetherapie geeft zelfkennis, inzicht en daardoor ook bewustwording.

 

Hoe ziet een massagetherapiesessie eruit?

Massagetherapie is maatwerk!

Een eerste afspraak begint altijd met een uitgebreid voorgesprek. Daarin komt jouw gezondheid, evt. medicijngebruik, en jouw wensen en verwachtingen aan de orde. Daarom duurt een eerste afspraak ook altijd 90 minuten.

Daarna start ik de massage. Juist omdat massagetherapie een heel persoonlijk traject is kan dit elke keer een andere  massage zijn. Vaak integreer ik meerdere massagevormen in 1 sessie. Ik masseer met echte oprechte aandacht.  Zodat jouw lijf zich volledig kan ontspannen. En jij goed kunt voelen wat die aandacht voor jezelf met jouw lijf en geest doet.

Na afloop hebben we een kort nagesprek.

Massagetherapie  is een volwaardige therapievorm en gaat samen met de meest gangbare medische behandelingen.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op