Massagetherapie

Druk , druk , druk  is dat ook 1 van de antwoorden die jij vaak geeft als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat?  Of ben jij zo iemand die uit gewoonte dan zegt: oh goed hoor, en snel weer verder gaat want er moet nog zoveel gebeuren.

Maar ondertussen heb je steeds vaker hoofdpijn, je slaapt niet meer zo lekker, en het lijkt wel of de spieren in je nek en schouders ook steeds meer ‘vast’ komen te zitten. Sterker nog je hele rug voelt heel gespannen aan.  Maar ach dat is altijd al een zwakke plek van jou.

Herkenbaar? Dan kan massagetherapie voor jou een ondersteuning zijn.

 

Wat is massagetherapie?

Misschien schrik je van het woord therapie.  Alsof er iets mis is met je en er een lang traject nodig is. Maar als je even niet lekker in je vel zit, kun je al baat hebben bij 3 of 5 sessies. Na deze eerste sessies stemmen we samen af of massagetherapie passend is bij jouw vraag en/of verwachtingen.

In een massagetherapie sessie krijg je de gelegenheid om even op adem te komen. Om even stil te staan bij jezelf en te voelen hoe het echt met je gaat. Waar komt die hoofdpijn of dat onrustige slapen toch vandaan? Waarom zitten je spieren toch steeds zo vast? Komt het door je houding of is het overbelasting? Of misschien zijn er  wel andere dingen die hier aan ten grondslag liggen , zoals opgekropte emoties, gevoelens of herinneringen, en waar jij je nu helemaal niet bewust van bent?

Gebeurtenissen die je hebt meegemaakt, of hoe je dagelijks leven er nu uitziet kan voor klachten zorgen. Sommige situaties kun je niet (meer) veranderen, maar je kunt er wel naar kijken hoe je hier nu mee omgaat. Door te voelen en luisteren naar je lichaam en voor je zelf te bepalen wat voor jou belangrijk is zal er verandering optreden

 

Massagetherapie richt zich op het gehele lichaam

Massagetherapie is een holistische (‘holos’ betekent ‘heel’) therapievorm die zich richt op het lichaam, maar ook op emotionele, mentale en spirituele aspecten. Klachten worden gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf, om je bewust te worden van dingen die misschien aan je aandacht zijn ontsnapt. Door de aanraking van een massage is het makkelijker om contact te maken met dat wat er diep binnen in jou is. Tijdens en door een massage kun je niet al te lang nadenken over wat de oorzaak is, dus niet met het hoofd (be)denken. Maar alleen maar te voelen hoe het nu is. Door te voelen leer je de signalen (dat zijn de klachten van je lichaam) beter te verstaan.

 

Hoe ziet een massagetherapiesessie eruit?

Een eerste afspraak begint altijd met een gesprek. Tijdens dit gesprek  kunnen wij samen zicht krijgen op wat er nu voor jou speelt.  Hoe voel jij je nu vandaag, hoe ziet je dagelijkse leven eruit, waar loop je nu tegenaan en wat is  je medische gezondheid.

 

 

De behandeling/massage zelf bestaat uit bewustwordingsoefeningen en holistische massages. In een massagetherapiesessie integreer ik verschillende massagevormen. Klassieke massagebindweefselmassage chakra massage ,   holistic pulsing,  energetische massage  en voetreflexzonemassage

Na de massage volgt een nagesprek waarin je kunt verwoorden wat je hebt gevoeld. En kan ik je uitleg geven als je dit prettig vindt. Over het algemeen kun je er van uitgaan dat 3 tot 5 behandelingen al veel inzicht geven en al zorgen voor vermindering van jouw klachten.
Een eerste afspraak duurt 90 minuten en kost €90,-. Een vervolgafspraak duurt 60 minuten en kost € 65,-.

Massagetherapie  is een volwaardige therapievorm en gaat samen met de meest gangbare medische behandelingen.

 

Bij veel zorgverzekeringen worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Bij de meeste zorgverzekeringen valt het onder alternatieve geneeswijzen, natuurgeneeskunde. Alleen bij Zilveren Kruis, De Friesland en FBTO valt het onder massagetherapie. Ik ben registertherapeut en lid van de koepelvereniging VBAG en het Holos netwerk.

                                                                                                                       

 

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op