Holistische visie

Je omgeving dat zijn alle invloeden van buiten jouw lijf, deze vormen samen met jouw innerlijk 1 geheel. Al deze factoren hebben invloed op elkaar.

Als ik zenuwachtig ben voor een belangrijk examen, dan krijg ik geen hap door mijn keel en ga heel vaak naar het toilet. Na het examen is er niks meer aan de hand. Er is niks mis met mijn maag of darmen, maar de stress en de druk die ik mijzelf opleg van het examen heeft dan zo’n invloed dat mijn lijf daarop reageert.

Nu is bovenstaande natuurlijk een redelijk onschuldige en kortdurende situatie en mijn ervaring. Maar zo werkt het voor een ieder in elke situatie. Een stressvolle omgeving, ziektes van jezelf of van je naasten, rouw of verlies. Alles heeft invloed op elkaar en daarmee ook invloed op je gehele welzijn.

Situaties en bepaalde ervaringen kunnen je raken, emotioneel en lichamelijk. Ze vormen je, ze verrijken je maar ze  kunnen er ook voor zorgen dat je even niet zo lekker in je vel zit. Of voor steeds maar weer terugkerende klachten.

Een massage gegeven vanuit een holistische visie, geeft jou de gelegenheid om eens stil te staan en heel bewust te voelen naar de opgeslagen ervaringen in heel je lijf. Zonder daar een oordeel over te hebben, direct wat van te vinden, of iets mee te moeten doen. Wij mensen zijn vaak heel erg goed om met ons hoofd dingen te bedenken, hoe iets zou moeten voelen of zou moeten zijn.

Je hoeft helemaal niets, niets te veranderen en er hoeft ook niets weg. Je hoeft er alleen maar te zijn. Er is alle tijd en aandacht voor jou,  ik zie jou en luister……

 

Vanuit aandacht, contact en bewustwording ontstaat ruimte voor innerlijke rust.