Zwangerschapsmassage

Gefeliciteerd je bent zwanger!

Wow ! Zwanger ! Er gebeurt van alles met jou en met je lijf. Leuke dingen zoals je baby voelen bewegen in je buik. Maar ook minder fijne dingen zoals misselijkheid of moeheid.

De dagelijkse werkelijkheid is een stuk minder romantisch voor zwangeren, als dat je vaak in de media leest of om je heen hoort. Wist je dat zwanger zijn veel energie kost?  Slapeloosheid, veranderstress, fysieke klachten, en soms  ook nog wel andere levensvragen of levenservaringen kunnen een rol spelen.  Een zwangerschap is hard werken voor je lijf.

Je lijf past zich onder invloed van de zwangerschapshormonen aan, aan het groeiende kindje in je buik. Wanneer jij het leven leidt zoals voor je zwangerschap, in hetzelfde tempo en met net zoveel bezigheden wordt jouw lijf extra zwaar belast.  Uit onderzoek is gebleken dat het zwanger zijn zo’n 2 uur extra per dag aan energie kost !

 

Waarom een massage tijdens je zwangerschap?

Het is goed om juist in deze bijzondere periode je lijf wat meer te ondersteunen en rust te gunnen. Dit kan door jouw tempo aan te passen. Wat vaker eens heel bewust rustmomenten in te lassen. Een zwangerschapsmassage bij een Holos massagetherapeut kan daarin ondersteunend zijn. Een Holos massagetherapeut is hbo geschoold en beschikt over een ruime medische kennis en vele massagetechnieken. Juist omdat tijdens je zwangerschap er vele momenten kunnen zijn waarin het fijn is dat er een luisterend oor is. Er momenten kunnen zijn waarop het fijn is dat je even op adem kunt komen. En er momenten kunnen zijn dat verlichting van fysieke klachten zo gewenst is.

Onder het mom ; ach dat hoort erbij, daar heeft iedere zwangere last van, ach nog even en dan heb ik verlof, wordt er door zwangeren nét even iets te lang doorgegaan. Waardoor klachten verergeren.

Zonde! Dat kost juist veel energie en die kun je nu wel beter gebruiken. Gun jezelf een rustmoment om even weer op adem te komen.

Wat zijn nog meer voordelen van een zwangerschapsmassage?

 • het is even los komen van de spanning en stress van alle dag
 • het vermindert stress waardoor het cortisolgehalte (stress hormoon) omlaag gaat
 • je kunt makkelijker contact maken met je ongeboren kindje
 • Het verlicht je klachten
 • de spieren zullen meer gaan ont-spannen
 • het verbetert de doorbloeding in jouw lichaam en van je ongeboren kindje
 • het zorgt ervoor dat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd
 • je kunt beter slapen
 • het is vochtafdrijvend, dus die delen waar je vocht vasthoudt zullen slanker worden

 

Wanneer geen zwangerschapsmassage?

 • als je een hoge bloedruk hebt
 • als je trombose hebt
 • als je koorts hebt
 • als je hart problemen hebt

 

Belangrijk : als er complicaties zijn tijdens je zwangerschap:  alleen een massage met toestemming van jouw verloskundige of gynaecoloog !  Je bent bij mij welkom voor een zwangerschapsmassage vanaf de 12e week van je zwangerschap, tot aan je bevalling.

Met alles wat je tegenkomt en voelt ben je bij mij welkom

 

Hoe werkt een afspraak?

Een eerste afspraak duurt 90 minuten, waarvan 60 minuten een massage.

We starten met een gesprekje waarin je kunt aangeven welke dingen jou nu bezighouden. Elke zwangerschap  en elke dag  is anders , daarom kan een zwangerschapsmassage ook elke keer anders zijn.  Aan de hand van dit gesprekje overleggen we samen, waar jij tijdens de massage de meeste aandacht aan wil geven. Na de massage heb je voldoende tijd om rustig bij te komen, de tijd te nemen en na te voelen.

Elke volgende afspraak duurt 90 of 60 minuten. Dit gaat ook  in overleg met jou.

 

Ik gebruik in mijn praktijk speciale body cushions, waardoor je op je zij altijd prettig ligt tijdens de massage. Het is zelfs mogelijk om tot ver in je zwangerschap op je buik te liggen. Vanzelfsprekend gaat dit in afstemming met jou.