Klassieke massage

Klassieke massage  is een van de oudste massagevormen die wij kennen, en in de westerse wereld ook 1 van de meest gebruikte massagevorm. Deze massage stimuleert de doorbloeding,  wat er voor zorgt dat voedingsstoffen en zuurstof makkelijker wordt aangevoerd en afvalstoffen beter worden afgevoerd.

Hoe werkt het?

Tijdens deze massage wordt er gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken, zoals: effleurages, petrissages, tapotages, fricties.

Effleurages zijn strijkende bewegingen met de hand over de huid met matige druk.

Petrissages is het kneden van de spieren.

Tapotages is het ritmisch kloppen op de spieren en pezen met handen, vuisten of vingertoppen.

En fricties is het met de duim gerichte druk geven op een spier of pees om spanning los te laten.

Deze druk gaat altijd in afstemming met jou omdat dit pijnlijk kan aanvoelen. Door deze massage wordt de doorbloeding sterk verbeterd. Daardoor zullen spieren en omliggende weefsels ook sneller herstellen na inspanning. Er ontstaat meer ruimte en het voelt ook allemaal wat losser. Door de rustige en aandachtsvolle manier van masseren heeft deze massage ook een diep ontspannende werking. Je lijf wordt uitgenodigd om alle aanwezige spanningen los te laten. Je komt tot rust. 

 

Wanneer een klassieke massage?

  • als je erg gespannen of overbelast bent
  • vermoeidheid of burn out klachten
  • nek-, schouder- en/of rugpijn
  • hoofdpijn
  • langzaam herstel na fysieke inspanning
  • frozen shoulder

Dit zijn voorbeelden wanneer een klassieke massage verlichting en ondersteuning kan bieden. Maar klassieke massage is voor heel veel aandoeningen en klachten inzetbaar.  Staat jouw klacht er niet bij. Of heb je een vraag over wat jou bezighoudt, neem dan even contact op voor een persoonlijk advies.

 

Hoe werkt een afspraak?

Een eerste afspraak duurt anderhalf uur en begint altijd met een uitgebreid voorgesprek. Daarin komt jouw gezondheid, evt. medicijngebruik, en jouw wensen en verwachtingen aan de orde.  Daarna start ik met de klassieke massage. Aansluitend hebben we een kort nagesprek.

Elke volgende massagesessie bestaat uit: kort voorgesprek, daarna massage en een kort nagesprek en duurt 1 uur.

Wil je een afspraak maken?

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

Neem contact op