Holistic pulsing

Bij Holistic pulsing wordt het lichaam in een ritmische beweging gebracht, een soort wiegen. Pulsen berust op het principe dat er leven is waar beweging is, en dat overal waar beweging ophoudt stagnatie optreedt. Door de pulsbeweging worden lichaamsvloeistoffen herinnerd aan hun oorspronkelijke vrije stroming. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd om te voelen wat er van binnen leeft.

 

Hoe werkt Holistic pulsing?

Ons lichaam bestaat voor  ca. 70% uit vocht. Dit vocht heeft een belangrijke functie. Denk dan bijvoorbeeld aan het vervoer van voedingstoffen en zuurstof via bloed en lymfe. Maar bijvoorbeeld ook aan de verwerking van voeding met behulp van maagsappen of het vervoeren en uitscheiden van afvalstoffen. Het is belangrijk dat dit vocht vrijuit kan stromen.

Zoals een dam in een rivier het water tegenhoudt waardoor het niet verder kan stromen, zo werkt het ook in je lijf. Opgebouwde spanningen, stress, emoties maar ook blessures etc. kunnen er voor zorgen dat er blokkades ontstaan vergelijkbaar met een dam in een rivier die voor stagnatie zorgt.

Het gevolg is dan, dat je een verminderde of slechte doorstroming hebt van het vocht in je lijf. Dit kan zich uiten in allerlei fysieke en geestelijke klachten. Door het ritmisch in beweging brengen van de stromingen in je lijf  kunnen blokkades wat weker worden, en komt er meer ruimte voor doorstroming van het vocht. Ook op diepere niveaus en meerdere lagen.

Organen kunnen weer beter functioneren maar ook je spijsvertering en lymfestelsel worden positief beïnvloed. Datgene wat de oorzaak was van die blokkade kan dan naar de oppervlakte komen. En klachten zijn wat vrijer om weer in beweging te komen. Doordat tijdens een pulsingsessie het gehele zenuwstelsel wordt bereikt kan er tijdens en na deze sessie een diepe ont-spanning worden ervaren.

Holistic pulsing kan als 1 gehele behandeling gegeven worden maar het kan ook geïntegreerd worden in een andere (massage) behandeling.

 

 

 

 

Wanneer?

 • als andere massages om (medische) redenen niet gegeven mogen worden
 • als je veel stress ervaart
 • als je een hoge spierspanning ervaart
 • als sommige gebieden in je lijf te pijnlijk zijn om aan te raken
 • bij onrustig slapen of moeilijk in kunnen slapen
 • bij het niet kunnen uiten van emoties
 • bij het vastzitten van nek en of schouders
 • bij hoofdpijn
 • bij darmklachten
 • wanneer je vastloopt in het dagelijks leven
 • wanneer je liever behandeld wilt worden met kleding aan

 

Hoe werkt een afspraak?

Als je voor de 1e keer komt dan hebben we een uitgebreid voorgesprek. Dit geeft een goed beeld van jouw gezondheid, en jouw leefwijze. Hier pas ik de behandeling op aan. Ook bespreken we dan jouw wensen, verwachtingen en de behandelovereenkomst.

Een eerste afspraak duurt anderhalf uur en bestaat uit: voorgesprek, behandeling en nagesprek.

Elke volgende  behandelsessie bestaat uit: kort voorgesprek, daarna massage en een kort nagesprek en duurt 1 uur.

Deze massagevorm kan over de kleding heen worden gegeven.

 

Wil je een afspraak maken?

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

Neem contact op