Energetische massage

Een energetische massage is gelijk aan een haptische massage. Het woord haptische is afgeleid van het woord haptonomie. Haptonomie betekent letterlijk: de kunst van het aanraken. Bij deze massage staat het gevoel en het gevoelsleven centraal.

 

Hoe werkt een energetische massage?

Bij een energetische massage wordt je aangeraakt met en in je gevoel. Deze massage nodigt je uit om bij jezelf stil te staan, en te voelen. Gevoel is heel belangrijk, immers het bepaalt voor een groot gedeelte wat je doet. Je hebt zelf vast ook wel eens de vraag gesteld aan iemand , die voor een belangrijke beslissing staat: hoe is je gevoel hierbij? Of, wat zegt je gevoel hierover? Wij zijn zo gewend om steeds na te denken, we zitten zo in ons hoofd dat we niet meer weten hoe het is om naar ons  gevoel te luisteren. Dit kan er voor zorgen dat er blokkades en fysieke klachten kunnen ontstaan.  Dit zijn signalen van je lijf. Maar vaak worden we door ons verstand ,ons hoofd aangezet om maar door te gaan.

Bij een energetische / haptische massage nodig ik  jou uit om contact te maken met jouw lijf, te voelen wat er is. Doordat deze massage op een hele rustige en aandachtsvolle manier wordt gegeven, met langzame en zachte strijkingen zal het zenuwstelsel geheel tot rust komen. Het gevolg hier van is dat je in een diepe ontspanning komt waardoor het ook makkelijker is om alles wat er is, en wat je niet nodig hebt los te laten. Daardoor kan je energie weer gaan stromen.

Het kan je helpen om weer in balans te komen  en om weer in volledige harmonie met jezelf te zijn.

 

 

energetische massage

 

Wanneer kies je een haptische massage?

 • bij gespannenheid of overbelasting
 • bij vermoeidheid
 • bij burn out klachten
 • bij nek-, schouder- en/of rugpijn
 • bij slapeloosheid
 • bij hoofdpijn
 • bij gevoelloosheid
 • bij fibromyalgie
 • om jezelf beter en diepgaander te leren kennen
 • behoefte om je zelfvertrouwen en je persoonlijke ontwikkeling te vergroten
 • behoefte om verbinding tussen lichaam en geest te maken of te verstevigen
 • behoefte meer te leren voelen en niet alleen te denken

Dit zijn voorbeelden wanneer een haptische massage verlichting en ondersteuning kan bieden. Maar haptische  massage is voor heel veel aandoeningen en klachten inzetbaar.  Staat jouw klacht er niet bij. Of heb je een vraag over wat jou bezighoudt, neem dan even contact op voor een persoonlijk advies.

 

Hoe werkt een afspraak?

Als je voor de 1e keer komt dan hebben we een uitgebreid voorgesprek. Dit geeft een goed beeld van jouw gezondheid, en jouw leefwijze. Hier pas ik de massage op aan. Ook bespreken we dan jouw wensen, verwachtingen en de behandelovereenkomst.

Een eerste afspraak duurt anderhalf uur en bestaat uit: voorgesprek ,behandeling en nagesprek. Elke volgende massagesessie bestaat uit: kort voorgesprek, daarna massage en een kort nagesprek, en duurt 1 uur.

Wil je een afspraak maken?

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

Neem contact op