Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage is een vorm van massage waarbij door de massage een mechanische prikkel wordt gegeven aan specifieke zenuwvezels in het onderhuids bindweefsel. Het onderhuids bindweefsel is de laag tussen je huid en je spieren.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Je hele lichaam is verdeeld in zones ook wel segmenten genoemd. In 1 segment bevind zich huid, spieren, bloedvaten, organen, zenuwbanen en klieren. Deze zijn onderling allemaal met elkaar verbonden en hebben  invloed op elkaar. Al deze structuren binnen 1 segment worden allemaal door dezelfde ruggemergswortels van zenuwen voorzien (geïnnerveerd). Is er een verstoring in een bepaald gebied, dan kan het zo zijn dat je op een, zo op het oog, hele vreemde plek klachten krijgt. Een goed voorbeeld is:  pijn in je linkerschouder en aan de pinkzijde van je onderarm. Dit kan te maken hebben met een afwijking van het hart. Dit komt doordat de gemeenschappelijke innervatie vanuit dezelfde ruggemergswortels komt.  Een ander voorbeeld: vaak terugkerende kuitkrampen kunnen te maken hebben met blaasproblemen. Dit komt doordat de structuren in je kuit en in je blaas samen in 1 segment liggen en dus dezelfde ruggemergswortels hebben.

Door dan juist het segment te masseren met verschillende massagetechnieken kun je direct invloed uit oefenen op je huid en onderliggend bindweefsel. En via het onderliggend bindweefsel dus ook indirect op de organen, spieren, zenuwbanen en klieren.

 

 

 

Wanneer een bindweefselmassage?

  • bij klachten van spieren en/of gewrichten
  • bij verdriet en depressieve klachten
  • bij steeds terugkerende lichamelijke klachten
  • bij ziekte en/of pijn
  • behoefte aan ontspanning
  • geen energie
  • onverklaarbare klachten
  • erg in je hoofd zitten en geen contact met je lichaam

Ik masseer vanuit een holistische visie, dus ik kijk naar jou en zeker bij bepaalde klachten ook naar eventuele onderliggende thema’s die een rol kunnen spelen. Om bij het voorbeeld van de blaas en terugkerende kuitkrampen te blijven: juist een blaas weerspiegelt hoe je in je vel steekt. De druk waaronder je leeft, maar ook dikwijls zorgen of angsten. In een persoonlijk gesprek kan ik je daar meer uitleg over geven.

 

Afspraak maken?

Tijdens een eerste afspraak beginnen we altijd met een uitgebreid voorgesprek. Daarin komt jouw gezondheid, eventuele medicijngebruik, jouw wensen en verwachtingen aan de orde.  Daarna start ik met de bindweefselmassage. Aansluitend hebben we een kort nagesprek. Dit alles duurt ongeveer anderhalf uur.

Elke volgende massagesessie bestaat uit: kort voorgesprek, daarna massage en een kort nagesprek en duurt 1 uur.

Wil je een afspraak maken?

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

Neem contact op