Slecht slapen, vastzittende spieren in nek en schouders: hoe vind jij je ont-spanning en rust?

Vakantie voorbij, het oude ritme van werk en vrije tijd weer oppakken. Zo is het eigenlijk altijd gegaan. Maar sinds het corona virus is alles anders als voorheen. De tijden zijn onzeker en veel is er veranderd. Zo gewoon als het was om elke dag naar je werk te gaan, zo bijzonder is het nu geworden als je 1 a 2 dagen in de week naar het kantoor gaat. En hoe fijn is het dan om ‘gewoon ‘ je collega’s weer eens in het ’ echt’ te zien, en niet meer alleen via je beeldscherm . Als je elkaar live ziet dan is het toch anders .

Je weet pas wat je mist, als het er niet meer is
Een bekend gezegde luidt: je weet pas wat je mist, als het er niet meer is. En dat heeft het corona virus met de daaruit voortvloeiende maatregelen wel duidelijk gemaakt aan ons. Wat het virus ons nog meer duidelijk heeft gemaakt is, wat al die onzekerheid, die spanning en stress met je lijf doet.

Ik heb het zelf ook zeker gemerkt. Verplicht gesloten zijn tijdens de eerste weken van de 1e lock down zorgde ervoor dat ik onrustig werd. Het niet meer mogen doen wat ik zo leuk vind en ook de onzekerheid over hoe lang dit ging duren was niet echt goed voor mijn nachtrust en daaropvolgend mijn humeur. Tijdens de 2e lock down was het al anders. Het omarmen van de situatie door het te zien als extra tijd voor dingen waar ik normaal niet aan toe kom. Of eigenlijk is beter gezegd waar ik niet voldoende tijd voor vrij maak. Denk dan aan allerlei klusjes maar ook gewoon even onderuit gezakt op de bank een tijdschrift of boek lezen. Dat zorgde voor innerlijke rust.

Slecht slapen, vastzittende spieren

Uit de verhalen van cliënten merk ik dat ook zij tobben met het vinden van innerlijke rust. Dat uit zich in slecht slapen, hoofdpijn, en vastzittende spieren in nek en schouders. Door een holistische massage gegeven met aandacht en zorg vindt er een positieve verandering plaats. Datgene wat vast zit kan los komen. De spieren die op spanning staan komen tot ont-spanning Dat zorgt ervoor dat je weer fijn kunt slapen en voor innerlijke rust.

Hoe is dat voor jou? Heb jij ook vastzittende spieren in je nek en schouders? En hoe vind jij je innerlijke rust?