Overeenkomst tussen een spatader en je schildklier

Zijn er overeenkomsten tussen een spatader en een schildklier?

Jazeker!

  • Zowel een spatader als een schildklier heeft ‘wat’ met hormonen.
  • En de klachten die je bij een niet goed werkende schildklier kunt hebben, zijn ook klachten die bij een spatader kunnen voorkomen.

 

Hormonen

De spatader kan ontstaan door o.a. de invloed van hormonen. Denk alleen al maar aan het zwangerschapshormoon, of de invloed van adrenaline of cortisol , het stresshormoon. Maar ook de veranderende hormoonhuishouding rondom de overgang kunnen reden zijn voor klachten van je spataderen.

De schildklier produceert zelf hormonen. Maar het bijzondere is toch wel de overeenkomst,  dat veel klachten die je bij een niet goed werkende schildklier kunt hebben, ook bij spataderen aanwezig kunnen zijn:

 

Welke klachten?

Klachten die bij een niet goed functionerende schildklier, maar die ook door spataderen veroorzaakt kunnen worden zijn:

-vocht vasthouden

– kramp

– jeuk

– pijnlijke benen

-zware/vermoeide benen

-moeilijk op gang of in de benen kunnen komen

-onrust

 

 

Wat kun je hier zelf aan doen?

Als er bij jou een niet goed functionerende schildklier is vastgesteld, dan zal een huisarts of specialist jou een behandeling met of zonder medicatie voorschrijven, en regelmatig de hormoonwaarden checken.

Daarnaast kun je zelf zorgen voor:

– een regelmatig leven.

– zo min mogelijk stress.

– luisteren naar je eigen lijf, dus zonodig wat rustiger aan doen.

Als massagetherapeut die gespecialiseerd is in schildklierklachten bij vrouwen vanaf 30 jaar, kan ik jou daarbij ondersteunen. Naast mijn eigen ervaring met een niet goed functionerende schildklier, beschik ik over de benodigde kennis van verschillende massagetechnieken om er samen met jou voor te zorgen dat jouw klachten verdwijnen of verminderen. Zodat je weer lekker in je vel zit.

 

Klachten door spataderen.

Worden je klachten veroorzaakt door spataderen? Al sinds 2011 ben ik  spatadertherapeut. En ik heb in de loop der jaren al veel mensen met spataderklachten kunnen en mogen helpen.  Hoe? Door therapeutische beenmassages. Daarnaast geef ik je oefeningen mee en vele tips om toe te passen in je dagelijks leven. De therapeutische begeleiding, in combinatie met de beenmassages zorgen er voor dat spataderklachten verminderen of geheel verdwijnen. Je ervaart meer rust en ontspanning in je benen, maar ook in je hele lijf.  Zorgen voor je benen is zorgen voor jezelf.