Ballen in de boom in plaats van in de lucht

Terwijl ik naast de kerstboom zat gingen mijn gedachten over de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Het was mijn eerste volledige jaar dat ik als zzp-er werk. Zelfstandige in mijn eigen massagepraktijk.

Wat heeft het mij tot nu toe gebracht?

Vooral veel rust en ruimte! Niet meer alle ballen in de lucht houden om de boel draaiende te houden! Mijn werkgever van die o zo leuke baan in het Deventer Ziekenhuis met al die leuke collega’s. Mijn massagepraktijk waar ik part time in werkte. Mijn gezin. En mijn hbo studie tot massagetherapeut. Als ik nu terugkijk denk ik jonge jonge wat een vol programma elke dag. Dat resulteerde in moeheid , gejaagdheid, pijnlijke schouders en vooral veel onrust, en mijzelf voorbij lopen.

De rust die het mij heeft gebracht is met name te voelen in mijn lijf. Ik heb meer energie en ben minder gestresst. De keuze die ik heb gemaakt geeft mij meer de ruimte om de dingen te doen die voor mij echt belangrijk zijn. Meer aandacht besteden aan mijn gezin. En meer aandacht besteden aan mijn studie en aan mijn cliënten. Het is fijn om de rust en ruimte die ik nu ervaar in te kunnen zetten in mijn massages. Aandachtsvol, betrokken en echt in contact met mijn cliënten. Ik ben er van overtuigd dat vanuit aandacht, betrokkenheid en contact er ruimte ontstaat voor innerlijke rust en tevredenheid.

Ja, als ik zo mijn gedachten laat gaan over het afgelopen jaar dan heeft het mij heel veel gebracht. Het is fijn om nu te kunnen denken : al die denkbeeldige ballen die ik in de lucht wilde houden?  Ik hang ze liever nu letterlijk in de boom.

 

Ik wens jou hele fijne rustige kerstdagen .