• Massagetherapie

Massagetherapie

 

Massagetherapie nodigt je uit om te voelen hoe het is en te luisteren, naar wat jouw lijf te vertellen heeft. Je lichaamswijsheid is het uitgangspunt van deze volwaardige therapievorm waarbij VOELEN (in plaats van denken ) centraal staat. In het lijf is alles opgeslagen. Net als andere therapievormen brengt massagetherapie BEWUSTWORDING. Bewustwording door aandacht en contact.

 

Echte aandacht, zuivere aanraking en innerlijke rust.

Mensen komen bij mij voor ontspanning of ont-stressing, bewustwording en heling. Vaak in moeilijke tijden, tijden van verandering, bij terugkerende klachten of als ze merken dat er ‘íets’ vastzit. Het ‘lichaam kan dan gespannen en gesloten voelen. Aandachtige, zuivere, liefdevolle aanraking helpt het lichaam te verzachten en "openen". Je kan dan weer voelen wie je bent en hoe het met je is. Dat is het startpunt van verandering: "VOELEN HOE HET IS". Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook. Het vergt wel moed. Het bewust opzoeken, onderzoeken en laten zijn van (moeilijke) gevoelens heft stagnatie in jou op en geeft ruimte en beweging. Het leidt tot integratie, tot zelfacceptatie en heling.

En dat voelt als INNERLIJKE RUST.

 

 

Wat doet het? Lost het iets op?

Pas als je je van iets bewust bent kan je iets aanvaarden zoals het is. Bij moeilijke of pijnlijke dingen is daar vaak - onbewust - weerstand tegen. Aanvaarding van hoe het is geeft ruimte omdat weerstand wegvalt. Dan kan er werkelijk verandering komen.

Het doel van massagetherapie is dus niet in de eerste plaats iets op te lossen.

De fysiotherapeut lost een klacht aan een spier of gewricht op. Maar als je niet iets in je jezelf of je leven veranderd komt de klacht vaak gewoon weer terug.We kunnen dingen die ons in de weg zitten niet zomaar weghalen of wegdoen. We kunnen ons verzetten maar dat verandert vaak niets. Weerstand zet ons juist extra vast. We kunnen wel onderzoeken en kijken en voelen wat er speelt: Bewustwording! En het mooie is: dan komt er vanzelf ruimte voor verandering…

 

Mogelijke veranderingen:

Klachten verminderen of lossen op - je gaat beter slapen - je leert spanning en ontspanning onderscheiden en voelen - je krijgt het gevoel dat je zelf weer aan het roer staat - je luistert beter naar jezelf en de signalen van je lichaam - je voelt je gezien en gehoord - je ruimt oude pijn of oud trauma op- je komt in contact met vastzittend verdriet of rouw - je hoofdpijn verdwijnt - je bent minder geïrriteerd - je kan dingen beter loslaten.

 

Massagetherapie geeft zelfkennis, inzicht en bewustwording

 

In het kader van mijn afstudeeropdracht  voor de studie tot Holos massagetherapeut ben ik mij speciaal gaan richten op vrouwen vanaf 30 jaar met een schildklieraandoening en de daarbij behorende klachten. In juni 2020 hoop ik deze studie af te ronden.

 

Hoe ziet een massagetherapiesessie eruit?

Massagetherapie is maatwerk!

Een eerste afspraak begint altijd met een uitgebreid voorgesprek. Daarin komt jouw gezondheid, evt. medicijngebruik, en jouw wensen en verwachtingen aan de orde.

Daarna start ik de massage. Juist omdat massagetherapie een heel persoonlijk traject is kan dit elke keer een andere  massage zijn. Vaak integreer ik meerdere massagevormen in 1 sessie. Ik masseer met echte oprechte  aandacht.  Zodat jouw lijf zich volledig kan ontspannen. En jij goed kunt voelen wat die aandacht voor jezelf met jouw lijf en geest doet.

Na afloop hebben we een kort nagesprek.

Massagetherapie  is een volwaardige therapievorm en gaat samen met de meest gangbare medische behandelingen.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

    Neem contact op