Massagetherapie

Massagetherapie richt zich op de gehele mens en ziet een klacht als een signaal van lichaam of geest

Je lijf en je geest  zijn nauw met elkaar verbonden, ze beïnvloeden elkaar en zijn continue op zoek naar een balans. Misschien herken je dit wel als je nagaat hoe die steen in je maag voelt als je erg gespannen bent. Of de vlinders in je buik als je verliefd bent. Massagetherapie richt zich daarom niet alleen op fysiek niveau, maar ook op emotionele, sociale en omgevingsinvloeden. Wanneer er geen balans is, geeft je lijf signalen af. Ongemak, klachten, spanningen, kou, warmte en pijn zijn o.a. manieren van het lijf om te communiceren.

 

Inzicht door bewustwording. Dat is het kenmerk van massagetherapie.

Bij  Holos massagetherapie krijgt de ontspannende massage langzaam aan een therapeutische karakter. Massagetherapie is meer gericht op bewustwording.  Ontspanning is uiteraard welkom, maar door ook aandacht te geven aan emoties, gedachten of gevoelens leer je de signalen van je lijf beter te begrijpen. Tijdens de massage stel ik je soms vragen om te onderzoeken wat je ervaart, en dat biedt ruimte voor verdieping. Ook kan er stil worden gestaan (focussen) bij een bepaalde plek, zodat je de mogelijkheid hebt om te voelen en te benoemen wat er gebeurd, wat je voelt en hoe dat voor je is. Bewustwording leidt vaak tot vermindering of verdwijnen van de klachten.

 

Voor wie?

Holos massagetherapie is geschikt voor iedereen met lichamelijke en/of psychische klachten , bijvoorbeeld:

 • Rug- nek - en schouderklachten
 • Maag- en darmklachten
 • Hoofdpijnklachten
 • Klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak
 • Vermoeidheid
 • Stress/spanningsklachten
 • Slaapstoornissen
 • Hyperactiviteit
 • Depressieve klachten
 • Angst- en paniekklachten
 • Burn-out klachten.

In het kader van mijn afstudeeropdracht  voor de studie tot Holos massagetherapeut ben ik mij gaan richten op vrouwen vanaf 30 jaar met een schildklieraandoening en de daarbij behorende klachten. In het voorjaar van 2020 hoop ik deze studie af te ronden.

 

Wanneer niet?

Massage of massagetherapie is NIET geschikt bij koorts. Mensen met hartklachten/afwijkingen dienen altijd toestemming te vragen aan de huisarts of cardioloog.

 

Hoe ziet een massagetherapiesessie eruit?

Massagetherapie is maatwerk!

Een eerste afspraak begint altijd met een uitgebreid voorgesprek. Daarin komt jouw gezondheid, evt. medicijngebruik, en jouw wensen en verwachtingen aan de orde.

Daarna start ik de massage. Juist omdat massagetherapie een heel persoonlijk traject is kan dit elke keer een andere  massage zijn. Vaak integreer ik meerdere massagevormen in 1 sessie. Ik kijk naar wat er op dat moment op /of in een bepaald gebied van jouw lijf nodig is. Ik luister en kijk wat jouw lijf aangeeft. Dit gebeurd in volledige afstemming met jou. Ik masseer met  aandacht. Met rustige langzame en zachte strijkingen zodat jouw lijf zich volledig kan ontspannen. En jij goed kunt voelen wat die aandacht voor jezelf met jouw lijf en geest doet.

Na afloop hebben we een kort nagesprek waarin je kunt delen hoe je de massage hebt ervaren. Elke volgende sessie bestaat uit: kort voorgesprek, daarna massage en een kort nagesprek. Alle massagetherapiesessies duren anderhalf uur.

Massagetherapie  is een volwaardige therapievorm en gaat samen met de meest gangbare medische behandelingen.

 • Wil je een afspraak maken?

  Wil je meer informatie of een afspraak inplannen? Neem gerust contact op!

  Neem contact op