Vind jij ook wat van die corona maatregelen? Hoe kan massagetherapie jou nu helpen.

Vandaag 12 januari wederom een persconferentie, en net zoals alle andere keren, is er al heel veel bekend wat er gezegd gaat worden. En natuurlijk vinden “we” hier wat van. Ook ik, zeker wel!! Ik heb begrip voor sommige maatregelen maar bij bepaalde maatregelen zet ik grote vraagtekens. Maar de situatie is nu eenmaal zoals die nu is, en we zullen het er met zijn allen mee moeten doen. Ongeacht wat een ieder er van vindt.

Gevonden voorwerpen

Alles wat je vindt breng je naar de politie, of naar de afdeling gevonden voorwerpen, deze uitdrukking werd bij ons thuis wel eens gebruikt. Die uitdrukking kwam wel eens voorbij als er een situatie was, waar je zelf niets aan kon veranderen, waar je het mee moest doen. Heel nuchter bekeken, en een hele simpele zin, maar toch met een grote betekenis. Want wat gebeurt er op die afdeling gevonden voorwerpen?  Daar wordt er secuur naar gekeken. De onderkant, bovenkant, buitenkant en binnenkant. Wat is het?  Waar wordt het voor gebruikt of wat kun je hiermee ? En vervolgens wordt het in de rubriek gevonden voorwerpen geplaatst in een lokale krant of op facebook. In de hoop de rechtmatige eigenaar er van te vinden.

Kijken naar een klacht ,net als naar een gevonden voorwerp

Zo werkt ook massagetherapie. Het startpunt is de klacht die er nu is. Je kunt zeggen dat de klacht het gevonden voorwerp is. De klacht en dat hoeft echt niet altijd  fysiek te zijn, dat kan ook een bepaald gevoel, gedachte of onrust zijn. De klacht die wordt net als een gevonden voorwerp aan alle kanten bekeken. Wat is het precies, hoe ziet het eruit. Waardoor is die klacht ontstaan, wanneer komt die klacht tevoorschijn etc. etc.  En door er samen naar te kijken, en er echte aandacht voor te hebben, leer je die klacht beter kennen. En door die aandacht die er is,  zal je gaan opmerken dat er wat verandert. Misschien wordt die klacht minder, of verdwijnt deze helemaal. Of misschien is het er nog wel, maar heb jij een manier gevonden hoe hier mee om te gaan. Sommige klachten horen bij een bepaalde ziekte die ook massagetherapie niet kan genezen. Maar door te aanvaarden dat het er is kan er veel rust en ruimte ontstaan . Ruimte die je kunt gebruiken om de dingen te gaan doen die voor jou fijn zijn. Om in de termen van gevonden voorwerpen te blijven, zie het maar als ‘vindersloon’.

Beeldbellen

Misschien kom jij nu ook wel van alles tegen bij jezelf, tijdens deze situatie van verregaande maatregelen. Misschien roept het van alles bij je op. En vind je het fijn om hier over met mij van gedachten te wisselen. Om samen dat wat er is,  aan alle kanten te gaan bekijken. Dat kan in deze tijd van lock down maatregelen via beeldbellen.  Je krijgt van mij dan een linkje toegestuurd in een e-mail, zodat we elkaar ook kunnen zien.  Zo lang als mijn praktijk gesloten is voor fysieke behandelingen zijn er voor jou geen kosten aan verbonden.  Wil je meer informatie hierover?  Of heb je andere vragen, of wil je eens kennismaken?  Dat kan ook. Stuur mij een e-mail of bel even.