Moederdag leuk? Of helemaal niet?

Bijna moederdag, voor de ene een dag die garant staat voor gezelligheid, liefde en aandacht. Maar voor de ander een moeilijke dag. Een dag waarin er juist veel verdriet en emoties zijn.
Het verlies van een moeder, of het verlies van een kind, of de wens om moeder te worden kan op zo’n dag zo gevoeld worden.

Dat gevoel kan zich op veel manieren laten zien. Je kunt uit je doen zijn, een kort lontje hebben, maar zeker ook fysieke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of gespannen spieren kunnen ook vanuit emotie voortkomen. En natuurlijk is dat gevoel er niet alleen maar op 1 speciale dag. Dat gevoel kan er zo vaak zijn, op onverwachte momenten kan het je als het ware overvallen. Flarden van een gesprek wat je opvangt, een bepaalde geur die je ruikt wat voor jou herinneringen oproept, of andere ‘gewone ‘ alledaagse momenten. Het kan het er zomaar ineens weer zijn.

Zweverig?
Op dat soort momenten is het belangrijk dat jij dat gevoel er laat zijn. Dat klinkt heel zweverig maar dat is het zeker niet. Als jij steeds maar doorgaat en niet stil staat bij wat jou zo bezighoudt dan druk je dat gevoel weg. Dat gevoel wordt dan niet minder. Sterker nog hoe vaker jij dit negeert , er over heen stapt, hoe vaker het terug zal komen. En in allerlei vormen.

Huilend kind
Ik vergelijk in massagetherapiesessies dit wel eens met een huilend kind wat om jouw aandacht vraagt. Op het moment dat jij steeds maar doorgaat met waar je mee bezig bent en tegelijkertijd vraagt waarom dit kind huilt zal het niet stoppen met huilen. Immers jij ziet het kind niet want je kijkt het niet eens aan. Je hebt op dat moment geen oprechte aandacht voor het kind. Als jij stopt met je werkzaamheden, gaat zitten, dit kind op schoot neemt en vraagt wat er is dan heb jij ook echte aandacht voor dit kind. Het kind voelt zich serieus genomen, kan vertellen wat er is en zal uiteindelijk ook stoppen met huilen.

Innerlijke rust
Zo werkt het ook met klachten, zowel fysieke als lichamelijke klachten. Als jij klachten die er zijn serieus neemt, ze als het ware ook op schoot neemt, de klachten aankijkt dan zullen die klachten op den duur verdwijnen of zodanig verminderen dat het voor jou aanvaardbaar is. En op het moment dat jij dingen aanvaard zoals ze zijn zul je ook innerlijke rust en tevredenheid ervaren.
Ik masseer daarom altijd rustig en met oprechte aandacht. Zodat jij de gelegenheid hebt om stil te staan bij jouw klacht. En samen met mij de aandacht te geven aan wat er is.

  • Wil je een afspraak maken?

    Wil je, voor welke massagevorm dan ook, een afspraak inplannen in mijn agenda?

     

    Boek nu