Gebruikersschade van Paleis het Loo en van jouw lijf.

Vandaag heb ik, uitgenodigd door het mooie nazomerweer heerlijk rondgewandeld in de paleistuinen van paleis het Loo. Een prachtige omgeving! Toen ik bij het paleis aankwam zag ik die bouwkraan staan. Oh ja, dat was waar ook het paleis wordt gerenoveerd. Het gebruik van het paleis en natuurlijk ook weersinvloeden hebben hun sporen nagelaten. Tijd voor verbouwing, renovatie en verbetering lees ik op de borden.

Ik bedacht me dat het met ons lijf eigenlijk net zo is. Gedurende ons leven loopt ons lijf ook gebruikersschade op. Ook door weersinvloeden, maar ook door het ‘gebruik’ ervan. Neem nu het wandelen. Welke spieren gebruik ik nu terwijl ik hier rondwandel? Als je bedenkt dat een mens zo’n 640 spieren in zijn lijf heeft! En tijdens zo’n eenvoudige bezigheid als wandelen worden er heel veel tegelijk aan het werk gezet. Jemig, als je daar eens bij stil staat! Dan besef je ook ineens weer hoe knap ons lichaam in elkaar steekt. En als je dan weet dat 80% van de gebruikersschade die we oplopen in ons lijf, veroorzaakt wordt door je eigen leefstijl! Des te meer reden om goed voor je lijf te zorgen. Dat kan op vele manieren . En dit zal voor een ieder ook heel verschillend zijn. Zo vind ik het bijvoorbeeld heerlijk om op zo’n mooie nazomerdag in de buitenlucht te zijn. Het wandelen in het bos, genietend van de mooie omgeving. De rust en de ruimte die het uitstraalt. De geur van het bos. Dit alles zorgt ervoor dat mijn lijf ook tot rust komt en de spanning van het leven van alledag kan los laten. En ook onderga ik regelmatig een holistische massage. Een holistische massage is ook een manier om goed voor je lijf te zorgen en spanning los te laten. Je kunt je weer bewust worden van je lijf.

Hoe zit het met al je spieren, zijn ze hard aan het werk? Zijn ze gespannen? Zorg je goed voor je lijf? Of is jouw lijf eigenlijk ook toe aan een renovatie? Net als paleis het Loo?

Een holistische massage door mij gegeven met aandacht en zorg stelt je in staat om heel open en eerlijk te kijken maar vooral ook te voelen in je lijf. En door regelmatige holistische massages kun je voelen hoe het zit met de gebruikersschade in jouw lijf.

Nieuwsgierig geworden? Bel voor meer informatie: 06 244 07 644